Tuesday, December 13, 2011

Manusia [via Android]

0 comments
holla semua. malam2 final exam ni semua tension je. nak habiskan study punya pasal kan. ada yang prefer duduk library, ada yang prefer duduk rumah je. preference masing2 la kan. best tengok ragam manusia yang bermacam2. ada yang positif, ada yang negatif.

tapi yang buat sakit hati ni bila orang yang bersikap negatif ni terlebih2. okay, bersikap negatif yang aku nak ketengahkan ni bukan sikap negatif untuk exam, but in general. kalau dah nak buat benda2 negatif, or specifically buat orang kecik hati or whatsoever, fikir2 la dulu sebelum buat. ni tak, sesetengah orang sesuka hati je ikut arah hati dia. tak fikir ke orang tengah final exam ni, pastu nak buat orang kecik hati whatsoever.

kepada sesiapa yang terasa dengan post aku ni, please la sedar sikit diri tu. jangan nak menyusahkan hidup orang je. kau fikir kau je yang nak hidup bahagia dengan cara kau tu? please la.. jangan la cuba2 nak buat onar kat muka bumi ni, especially kat aku. aku rimas dengan kehadiran orang2 macam kau ni. penat je mak kau kandungkan kau, tapi susahkan hidup orang lain.

moga kau berubahlah jadi seorang yang lebih baik. kan Allah sukakan kebaikan, bukan buat onar. okay, cukup la dengan makian aku malam2 exam ni. sabarlah wahai hati..

aku mohon maaf gak pada orang lain yang tetiba terasa. benda ni specific untuk orang2 berkenaan je. harap Allah merahmati kita semua, insyaAllah..

DG: actually takde siapapun aku nak tujukan, tengah bosan study. so saja buat post random. cheese :D

Friday, December 09, 2011

Final Exams [via Android]

0 comments

salam semua. dah lama tak update blog kesayangan aku ni. terasa sangat2 rindu nak update walaupun nak final exams next week. actually update ni pun sebab penat study, so sambil2 lepak tu aku update la blog ni. haha..

aku nak gak la share timetable final exams aku, bukan exactly timetable uni bagi, tapi aku yang buat sendiri. hehe..

so korang, doakan aku dapat buat yang terbaik final exams aku ni. hopefully semua berjalan lancar dan aku dah tak sabar2 nak ke Florida winter break nanti. wuhuu.. okay, nak tidur jap. pastu sambung study :D

DG: termimpi2 dah nak enjoy sakan masa trip Florida nanti :)