Wednesday, August 20, 2008

Back To Taylors

0 comments
Wahaha...sptutnye aku kne post bnde nih ari isnin or slasa ritu, tpi mls la plak nk tulis mse tuh. So aku tulis ar rini. Aku ade bnyak bnde nk citer ni beb! Okeh2, nk start dr mne ek?? Aha...aku tau. Ko tau x?? Mne la ko tau pngalamn idup aku. Hehe...gurau2 jek. Okey, first n foremost (pergh, dh lme x gne transition word nih), aku blik ke taylors ari isnin ritu. Woohhooo...ehem2. Aku blik ari isnin sbb ari tu x de klas. Klas stat ari slasa. Aku dtg ngn parent aku. Parent aku yg antar aku ke taylors. Ok, mse mule2 smpai taylors, aku kne gi TBS dlu, ad hal skit kt sne. Nk byar yuran tok 2nd sem. Then gi ADP office. Kt ctu plak nk uruskn hal2 subject aku. First aku igtkn kne check sbjek pe yg aku akn amik for this sem (2nd sem). Tgk2 rpenye kne tgk dlm student portals. Trpaksa la gi library jap, nk tgk sbjek pe yg aku akn amik tok 2nd sem nih. Bila aku tgk timetable aku dlm student portals jek...JeNg3...pe nih, 1 sbjek je ~ CHEM106 : GENERAL CHEMISTRY II. Pe cter nih, aku dh decide nk amik 4 sbjek for this 2nd sem : General Chemistry II, Calculus II, Basic Writing II and Islamic Studies, tgk2 amik 1 jek. Pergh, mne leh. So pe lg, aku report ar kt parents aku. Tpi sblum aku report, aku jmpe Yu-Xiang kt library. Dye kte klau cmtu kne amik add/drop form kt ADP office. So aku pn gi ar office, amik borg tuh n isi.

11.49 am [Isnin - ari yg sme]

(aku hntar msg kpd Ian)

Me : Ian, hv u checked ur timetable?
Ian : Nope may be later.
Me : Oh, bcause just now i checked my timetable n i found tht im only taking chem106 for this sem. So i've to add subjct by today cause we will start our lesson by 2mrrw. So tht's why im asking u n i think it's better 2 check ur timetable now.
Ian : Ya thanks I try 2 check it.
Ian : What's the webpage Can u send it to me? Thanks.
Me : portals.taylors.edu.my

Dlm pkl 3.00 pm aku gi office, nk gi check skali lg kt office. Msuk2 office jek aku jmpe Jia Gen. X lme lpas tuh aku jmpe Samuel, then aku jmpe Ian. Eh2, mcm dh brjnji plak. Kteorg bincng ar psl subjct yg kteorg kne amik coz kteorg sme2 amik engineering n sme advisor, Mr Shugier. So kteorg brempat nih agk rpat la. So dsbbkn sume ad msalah tntg sbject except Ian (dye pnye timetable mmg perfect, lngkap sumenye), so kteorg kne ar jmpe ngn sorg student counselor tok ADP, dye uruskn tntg pengambiln subjct tok 2nd sem nih. ........ZzzZzzZzz....... Pergh, lme gle tggu sbb mmg rmai gle org yg tggu. Mmg brmslah btol la ADP kali nih. ~~~ Dipendekkn citer, lpas dh brbncng ngn student counselor tu, diz week aku blaja Calculus II, Chemistry II n English 093 tpi klas engling start ari jmaat nnti. Wah, akhirnye slesai gk bnde nih, x pyah submit borg add/drop form tuh.


**********

Aku skrg ade roommate bru, dye seorg laki2, tnggi lbeyh kurg aku, pkai spec kdng2...hmmm...pe lg ek?? Wutever la. Nme dye Alief Acmal (according to his name in Facebook). Aku tau dye roommate aku sblum aku smpai ke taylors lg. Dye bgtau aku mlalui Facebook ar yg dye roommate bru aku. Hmm...first2 jmpe aku speaking abis, lpas aku start ckap malay jek, dye pn ckp malay ngn aku. Pape je la dye nih. Dye jrang ad kt blik so aku jrang dpt borak ngn dye. Dye asyik gi umah member dye kt e-tiara apartment. Yg aku trkjut skit notebook aku hmpir sme ngn dye, product Hewlett-Packard, notebook yg dpnggil sbg tablet pc. Cme dye pnye yg latest ar, aku pnye latest gk tpi dye pnye lg2 latest. Hak3...hmm...

**********

Buku calculus aku

Ok...kali ni aku nk citer psl klas aku n lecturer aku. Hmm...klas prtama aku klas MATH172 : Calculus II. Lecturer yg mngajar aku 4 this class is Mr Thaya. Hmm...aku rse dye ajar mcm ssah jek. Mmg ssah nk paham. Mgkn sbb dye ajar asyik ikut buku jek, x mcm Mr Daniel Chew dlu, lecturer Calculus I aku dlu. Dye ajar mmg paham gle2. Mmg besh ar klau dye ajar. Aku dngar dri senior2 aku pn, dorg ckp Mr Thaya mmg agk ssh skit. Aisey, riso plak aku. Hrap2 la bleh score 4 this 2nd sem. 2nd class is CHEM106 : General Chemistry II. Lecturer yg ajar aku kli ni sme ngn yg last sem, Ms Ng. Dye ok la ajar, lgpn dye satu2nye chemistry lecturer kt ADP, so x leh bwat pape la unless klau ade lecturer bru yg msuk. #rd class yg aku msuk ialah ENGL093 : Basic Witing II. Lecturer tok klas ni lak Ms Prema. Nmpak gayanye mcm ok, tpi bru skali jek aku attend class dye, so tggu ar next week. Ok la, aku dh pnat mnulis nih, so tggu post yg akn dtg. Chaiyok!

Friday, August 15, 2008

Yea!!!

0 comments
Wallah...ari ni genap 10 jam aku menamatkn sesi blajar mmandu aku. Wahh...lega rasanye. X pyah pikir blajar kreta lg. Aku pn dh bwt ujian QTI ari slasa ritu. Test ngn JPJ lak ari kamis mggu dpn. Aku hrap korg doakn aku brjaya la mse test ngn JPJ tu nnti. Arigato Gozaimas! Hmm...at first, I thought driving ni mmg mnyusahkn. Bkn pe, aku mmg x ske bwak kreta manual. Aku tau korg pn spndapat ngn aku, mmg bwak kreta manual menyusahkn. Btol x?? Msti btol pnye la. Mmg leceh bwak kreta manual ni, kena tukar gear, kena tkan clutch n bnyak lg r yg mnyusahkn. Aku x sbar2 nk abiskn driving test ngn JPJ next week. Sabar je la. Tpi ble dh pndai bwak rse ok plak. Hmm..ntah pape la aku nih.

Pejabat Inmaju Sdn Bhd di Seremban

Oh ye, dsbbkn aku citer pasal driving lesson nih, so aku pn nk citer skit ktne aku blja, spe cikgu aku n so on. Aku mndaftarkn diri aku kt Inmaju Sdn Bhd. Rsenye aku ada kot citer skit pd post sblum nih. Tpi citer je la. Cikgu aku lak En Mahat or aku pnggil Cikgu Mahat. Haha...korg pnggil cmtu gk ke ngn cikgu mmndu korg?? Aku blaja ni pn sbb aku ada mse skrg coz skrg aku still cuti. Tpi mggu dpn dh stat blik blaja. Ayoyo...sabaq je la. Erm, tu je la kowt. Aku dh mlas nk taip lg nih. So klau ade pape yg bru nnti aku update la dlm blog aku nih. Chow.

Cikgu Mahat dan kereta yg aku bawak

Monday, August 04, 2008

Wooohhooo...!!!

0 comments
Elo2...pergh, lme btol aku x tulis blog. Mybe ade kot dlm 2-3 mggu. Ok r, lpas 2-3 mggu aku brcuti dr mnulis blog nih, aku sbnrnye nk citer la skit tntg pe yg brlaku dlm tempoh tu. Wahaha...dlm tempoh 3 mggu lpas mmg agk sbuk cket. Buzy gle. Dlm 2 mggu lpas, stiap weekend aku x blik umah. Haha...study la weyh. Pe x nye, mggu lpas bru je abis final exam. Pergh, mmg kaw2 aku study dlm 2 mggu tuh. Tpi men game ade gk...agaga. Hmm...aku sbnrnye x de la nk citer bnyak sgt, x de mood r rini. First and foremost, aku nk citer yg ade housemate bru dtg umah aku. Dye gntikn tmpat Vilbert. 1st2 cuak gk ble dngar yg nk msuk tuh Indian, then bdan besaq, kalah bdan Vilbert. Hahaha...of course la sbb Vilbert mmg kurus pn. Hmm...mmg cuak r. Mse tuh Rashid yg citer, sbb housemate tu n parent dye dtg kjap kt apartment kteorg, nk tgk jp cmne bilik, rumah dll. 1st yg aku pikir dye nih msti gnas, brutal, insane n yg sme jnis dgnnye. Tgk2 mse dye prknalkn diri, eyh, ok plak. X gnas, x brutal, sumenye ok r. Haha...nme dye Pratheeb Jeyabala, dri Kuala Terengganu. Org ganu rpenye. Hahaha...dye msuk 2 mggu lpas x silp aku r, dh lpe r, sori ye. Hmm...personaliti dye?? Ok, x brutal, agk kaya...hahaha. Ha, x lme lpas dye msuk dye blnja kteorg sume mkn durian. Pergh, bgus tol la. Mlm tu kteorg bwt pesta durian...hahaha. Makn durian smpai knyang beb! Mmg besh la mlm tuh.

Pe lg ek nk citer. Oh ye, mggu lpas aku ade final exam. Fuh, lpas study hard dlm tempoh 2 mggu lpas, ermm, rsenye bleh jwb kot. Kne la bnyak2 brdoa. Aku skrg nih brtwakal je la. Alamak, sori la. X de mood la nk citer lg. Nnti2 klau ade mood aku post lg ek. Sori.